keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Eiköhän tästä peli tule

Tämä tulee siis olemaan ensimmäinen C++:lla ohjelmoimani peli ja tavoitteet ovat suhtellisen korkeat. Mutta eiköhän tästä vielä hyvä tule, kun miettii mitä on aikaisemmin tullut tehtyä.
Peli ei todellakaan ole ensimmäinen, vaan sillä Game Makerilla on tullut tehtyä jo pari. Jos niitä muuten haluatte vilaista, niin tässä linkki. Omasta mielestäni ne ovat varsin hienoja, joten ihan pelien perusmekaniikat on jo tiedossa.
Sitten en ole aivan uusi ohjelmoimisen ihmeelliseen maailmaankaan. Omia nettisivuja on tehty muutamia, kuten tuokin minkä linkin annoin, ja myös php:tä olen käyttänyt niiden luomiseen. C++:aa on kokeiltu sen verran, että muutama testi ohjelma on tehty, jossa lähinnä olen testanut kuinka tämä SDL-kirjasto toimii.

Tässä sitten onkin pari kuvaa niistä ohjelmista, kuten aikaisemmin jo lupasin:


Tuossa on tuollainen lanka, jonka toinen pää seuraa hiirtä. Tuostahan voisi pienellä vaivalla tehdä jonkinlaisen matopelinkin.



Ja tuossa on vielä plasmapallo, johon on lisätty kohinaa. Pallon piirtämiseen ei ole käytetty yhtään valmista kuvaa ja sen kokoa ja kohinan määrää voi muuttaa lennossa. Yläreunassa näkyy myös FPS.

Joten, taitoja pitäisi löytyä tarpeeksi tähän peliprojektiin. Noissa esimerkeissähän ei tietenkään ollut vielä mitään hienoja grafiikoita, joten peli ei kyllä tule näyttämään noin ankealta, älkää huoliko. ; )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti