torstai 15. lokakuuta 2009

Grafiikoista

Nyt sitten selviää vähän minkälaiset grafiikat peliin tulee, vaikka voihan sitä jotain jo tuosta näyttämästäni kuvastakin päätellä.
Tässä nyt seutaavaksi esimerkki yhdestä toisesta (Game Maker) pelistä, johon tein itse kaikki gafiikat:


Pelissä on selvästi käytetty vain yksinkertaisia värejä ja muotoja eli ei todellakaan mitään vaikeasti piirrettävää grafiikkaa. Monet efektit ovat vain kasa yksivärisiä palloja, kuten nuo liekit ja tuo vihreä juttu, minkä tuo pallo ampuu. Grafiikoiden ei siis tarvitse olla mitenkään monimutkaisia ja tosi hienosti piirrettyjä, että pystyy tekemään hienon näköisen pelin. Usein monet pelien tekijät yrittävät tehdä liian hienoja grafiikoita omiin tatoihinsa nähden, minkä takia ne lopulta näyttävät vain rumilta. Jos ei ole niin hyvä piirtämään, kuten en minäkään, kannattaa tehdä graafiikat yksinkertaisemmin.
Tässä uudessakin pelissä tulee siis olemaan varsin yksinkertaisesti tehtyjä grafiikoita, niin kuin siitä kuvastakin jo vähän näkyi silloin aikaisemmin. Värimaailma on toki aivan erilainen kuin tuossa esimerkkikuvassa. Yritän saada tehtyä peliin myös jonkinlaisia partikkeliefektejä, koska ne on suhteellisen helppo tehdä ja niillä saa helposti hienoa grafiikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti