maanantai 5. lokakuuta 2009

Vielä nimetön peliprojekti...

Tämä blogi tulee seuraamaan vielä nimettömän pelin kehitystä, (toivottavasti lopulta myös) julkaisua ja mahdollisesti vielä jotain muutakin peliin liittyvää julkaisun jälkeen.
Tulen ohjelmoimaan pelin C++ kielellä ja pyrin tekemään kaiken muunkin mahdollisen peliin liittyvän itse. Tämä peli on myös ensimmäinen C-kielinen peliprojektini, mutta ei kuitenkaan aivan ensimmäinen pelini eikä myöskään ensimmäinen C-kielinen ohjelmakaan. Aikaisemmat pelit on tehty... Game Makerilla :/ ja niitä C-kielisiä ohjelmia ajattelin näyttää tässä kohta puoliin (ne on muuten aika hienoja).

Mutta minkä takia haluan sitten pitää tätä blogia? Siihen löytyy monta syytä. Ensiksikin tavallisesti, kun olen tehnyt pelejä tai jotain muuta, ne eivät ole juurikaan tulleet huomatuiksi. Tämän blogin avulla toivon saavani ainakin jonkinlaista huomiota. Toiseksi pelien kehitys ei ole aivan koko ajan innostanut ja joidenkin pelien kehitys on joskus ollut jäissä hyvinkin pitkiä aikoja ja jotkut ovat melkein jääneet julkaisemattakin, mutta blogatessa toivon paremmin jaksavani tämän projektin parissa. Ja vielä kolmanneksi, joskus, kun se peli on sitten valmis, olisi kiva, kun olisi tullut otettua joitakin kuvia talteen pelin aikaisemmista kehitysvaiheista... mutta kun ei tullut. Nyt ainakin tulee niitä kuvia esiteltyä.

Tämä peli on jo suunniteltu lähes alusta loppuun, joten enää jäljellä on toteutus. Pelin genrestä ynnä muusta varsin oleellisesta hieman myöhemmin.
Yhtään riviä koodia ei vielä ole kasassa, mutta toivottavasti kohta on.

Ja vielä pieni huomautus tähän loppuun blogin ulkoasusta ja nimestä: ne tulevat kyllä muuttumaan, mutta ei vielä. Sitten kun jaksaa. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti